Lüsid Rüya Nedir?

lusid-ruya-nedir-img

Demek berrak rüya hakkında bir şeyler duyuyorsun! Lucid rüyacı mısın? Doğal olarak rüya görüyor ve bunun gerçek olduğunu hissediyor musunuz? Bu makalenin ana nedeni, neden berrak bir durumda rüya gördüğünüzü anlamaktır. Herkesin hayatı boyunca 100.000’den fazla rüyası vardır. Bazen gece birden fazla rüya görürüz. Berrak rüya görmenin neden olduğunu anlamamız ve farklı rüya görme metodolojilerini anlamamız gerekir.

Yani, belki ne anlama geldiğini merak ediyorsun. Bilincinizin rüya gördüğünüzün farkında olduğu rüyalarınız varsa, o zaman berrak rüya gören olarak tanımlanabilirsiniz. Bu, rüyanızdaki, çevredeki ve anlatınızdaki karakterler üzerinde bir miktar kontrol uygulayabileceğiniz bir konumda olduğunuz lusid rüyalar yaşadığınız anlamına gelir.

Lucid rüyacı olmak nasıl bir şey?

Zihninizi kontrol ederek rüyalarınızı etkilemenin nasıl bir şey olduğunu hiç merak ettiniz mi? Bunları deneyimlemek, gerçek hayattan korkabileceğiniz veya berrak rüyalar yoluyla uçmak veya en sevdiğiniz kadın kahramanı öpmek gibi harika şeyler yapabileceğiniz anlamına gelir; hatta sizi rahatsız eden bir soruna çözüm bulmak. Evet, öyle görünüyor ki, hayatta öğrenmek ve berrak bir rüya görmekten daha iyi olabilirsiniz ve bu, her türlü harika şeyi deneyimlemenize izin verecek, ancak özellikle uyanık yaşamınızda rüyalarınızı hatırlamanıza izin verecektir.

Lüsid rüyacı olduğunuzda, gerçekliğinizi sorgulamanıza neden olacak garip bir şey yaşayacaksınız; sonra birden rüyada olduğunuzu anlayacaksınız. Rüyada olduğunuzun ne kadar çok farkına varırsanız, rüyanın içeriğini bilinçli olarak o kadar fazla etkileyebilirsiniz. Bilinçli bir rüyacı olmak için biraz pratik yapmak gerekir ve hızlı bir yol varsa, o zaman asetilkolin seviyenizi yükseltmekle ilgisi vardır. Bu, berrak rüyalarınızdan sorumludur. REM uykusunu düzenler ve rüya gördüğünüzün farkında olmanızı sağlar.

Nasıl berrak bir rüya yaratabilirsiniz?

Artık bu berrak rüyanın ne olduğunu bildiğimize göre, berrak rüyayı hayatınıza yardımcı olması için nasıl kullanabilirsiniz? Tamam, berrak rüya size hayata dair tam bir görüş sağlar ve rüyayı tamamen kontrol etmenize izin verir. Peki lusid rüyayı nasıl başarırsınız? Öncelikle rüyada olduğunuzun farkında olmalısınız. Uyumadan önce defalarca “rüyamda bir kaleyi ziyaret edeceğim” deyin, böylece bilinçaltınızda derinlerde bir yerde, gökyüzündeki o kaleye geldiğinizde rüyada olduğunuzu bilirsiniz. Rüya doğada berrak olacaktır çünkü o rüyayı “dilediniz”. Bu anında olmazsa merak etmeyin, oraya varacaksınız.

Lucid rüya görmenin en güzel yanı, hayattaki her şeyi keşfedebilmenizdir. Sadece irade ile rüyada gerçek bir kontrole ulaşabilirsiniz. Lucid rüyama girmenin yolu, özel rüya kapılarımı ziyaret etmektir. Her kapı uyumadan önce zihnimde sunulur. Sonra çiçekler veya tepeler gibi bir manzara görüyorum. Bu, yaşamın farklı bölümlerinden geçmenize ve kendi hayal dünyanıza taşınmaya istekli olmanıza izin verecektir.

Neden berrak bir rüyacı olmayı öğrenelim?

Lüsid rüya görmekten elde edebileceğiniz, bunlarla sınırlı olmamak üzere çeşitli faydalar vardır: Lucid rüya, gerçek hayattaki sorunlara çözümler bulmanıza yardımcı olur. Berrak bir rüya görürken, hayatta karşılaşabileceğiniz problemler için çeşitli çözümleri test edebileceksiniz. Örneğin, bir kişiyle zor olabilecek bir konuşma yaptıktan sonra nasıl hissettiğinizi test edebilirsiniz. Belki de bu, uyanık yaşamda çatışmalarla karşılaştığınız bir kişidir. Belki de sunum yapmanız gereken bir olaydır ve bir dinleyici kitlesiyle karşı karşıyayken konuşma pratiği yapmanın önemli olduğunu düşünüyorsunuzdur.

Berrak rüya görme sırasında, uyandığınızda gerçek hayattaki bir karşılaşmaya hazırlanırken kendinizi nasıl sunduğunuzu pratik edebilirsiniz. Evet, berrak rüya aynı zamanda daha hızlı uykuya dalmanızı sağlar. Uykusuzluk çekiyorsanız, berrak bir rüyacı olmak uykusuzluk sorununun üstesinden gelmenize yardımcı olabilir. Kabusların sıklığını kontrol etmenize yardımcı olacak ve böylece zihninizi rüyaya ayarlamış olduğunuz rüyaları görürken huzurlu bir uyku çekmenizi sağlayacaktır.

Berrak rüya, fantezilerinizi yaşamanıza yardımcı olacak mı?

Evet olur, eğer lusid rüya görürseniz, onları kolayca kontrol edip yeniden yaşayabileceğiniz için rüyalarınız canlı hale gelecektir. Ünlü bir aktrisi öpmek, süper kahraman gibi uçmak, vefat etmiş bir sevdiğinizle konuşmak gibi fantezilerinizi gerçekleştirebileceksiniz. Berrak rüya görmenin sınırı hayal gücünüze bağlıdır; ne kadar çok hayal edersen, o kadar çok hayal edebileceksin. Herhangi bir sınırlama olmaksızın rüyanızda istediğiniz yere gidebilecek veya gidebileceksiniz.

Lucid rüya görmenin bir başka faydası da gün boyunca kendinizi dirilmiş hissedecek olmanızdır. Lucid rüyanızı gördükten sonra, sizi uzun süredir rahatsız etmiş olabilecek bir sorunu çözdüğünüz için rahatlamış hissedeceksiniz. Bir zamanlar denemekten korktuğun şeylerle yüzleşme cesaretini gösterecek, çünkü rüyanda bir çözüm buldun.

Lüsid rüyayı nasıl görürüz?

Rüyalar görsel, sözel ve duygusal uyaranların bir kombinasyonudur ve daha sonra bir hikayeye dönüşür, bu da daha sonra saçma sapan ve kırık ama yine de büyüleyicidir. Bir kez uyuduğunuzda beyniniz, uyku döngüsünü oluşturan 90 ila 110 dakikadan oluşan beş uyku adımından geçtiği bir limboya girer ve son aşamada, REM aşamasında, yani her iki rüyayı da görürsünüz. normal ve berrak rüyalar meydana gelir.

Rüya psikologları ve rüyalar lüsid rüyayı nasıl açıklar?

Rüya yorumu normalde rüyalara anlam veren rüya psikologları tarafından yapılır. Eski Yunanistan ve Mısır toplumlarında, bir rüya doğaüstü bir iletişim veya ilahi bir rüya olarak kabul edildi ve yorumu manevi güçlerle ilişkili insanlar tarafından tamamlandı. Rüyalar gizemli ve şaşırtıcı olabilir. Bilimde, benzen halkasındaki karbon atomlarının moleküler yapısının keşfine yol açan şeyin rüyalar olduğuna inanılır. Rüyaları çevreleyen tüm bu gizemle, rüyanızın neyle ilgili olduğunu ve bununla birlikte onlara neyin sebep olduğunu merak etmenize neden olabilir.

Modern bilime rağmen, neden rüya gördüğümüz hala bir gizemdir ve rüyaların beyin işleyişiyle nasıl ilişkili olduğunu açıklasa da, psikologlar ve bilinçaltının nasıl çalıştığının psikolojik anlayışı olmadan, nasıl ve neden olduğunu açıklamak imkansızdır. rüyalar gerçekleştiğinde gerçekleşir. Sigmund Freud ve Carl Jung, bir zamanlar rüyaların “bilinçdışına giden kraliyet yolu” olduğunu açıklayan öncüler ve ünlü rüya psikologlarıdır ve bu, psikoloji söz konusu olduğunda her zaman ünlü olacak bir ifadedir. Jung, her rüyanın bir arzunun gerçekleşmesi olduğuna inanan rüya psikoloğudur.

Sigmund Freud dışında, diğer rüya psikologları, rüyaların sabit bir anlamı olduğuna inanırlar. Örneğin, rüyada soğan görmek çok çalışmak, rüyada portakal görmek daha sağlıklı olmak anlamına geldiğine inananlar var. Ayrıca piyasada satın alabileceğiniz ve başkalarının belirli rüyalar hakkında ne düşündüğü hakkında fikir edinebileceğiniz bir dizi rüya sözlüğü var, ancak bunlar doğru mu? Rüyaların sadece psikolojik yönü değil, aynı zamanda manevi bağlamı da vardır.

Yukarıdakilerin dışında, rüyanın kişinin bilinçdışından kaynaklandığına inanan bir grup rüya psikoloğu vardır. Rüyaların, hayatınızı nasıl iyileştireceğiniz ve kendi kendinizi yok etmekten nasıl uzak duracağınız konusunda değerli ipuçları olduğuna inanırlar. Carl Jung ve Freud, doktora tezlerinden popüler kültür rüya sözlüklerine kadar rüya analizi üzerine yazdıkları binlerce kitapla yorumlama alanında ünlüdür. Unutulmamalıdır ki, rüyaları anlama arzusu vardır. Rüyalarına dair gerçek bir kavrayışa sahip olmak için vizyona yönelerek fazladan bir yol kat eden insanlar var. Ne zaman bir rüya gerçekleşse, duyguları harekete geçirir; hepimiz rüyaların neyle ilgili olduğunu anlamak için can atıyoruz.

Rüya psikoloğu açısından rüyalar nelerdir?

Ünlü rüya psikoloğu Pagano’nun bir keresinde, günlük yaşamımızda iletemediğimiz şeyleri içsel benliğimize iletmek için “semboller ve arketipler tercih edilen bir dil olarak kullanılır” dediği alıntılanmıştır. Bunun nedeni, sosyal normlarımız, inançlarımız, korkularımız ve kendini tanımanın önündeki diğer engellerin var olmasıdır. Psikologlar, yorumlar yoluyla, kendinizi ve arzularınızı rüya halinde görmenin, hayatın tüm yüklerinden kurtulmanın bir yolu olduğuna inanırlar. Rüyadayken, uyanık olduğunuz zamana kıyasla daha dengeli bir yaşam görüşüne sahip görünüyorsunuz.

Rüya psikologlarına göre rüyanızı nasıl analiz edersiniz?

Ünlü bir rüya psikoloğu olan Pagano’ya göre, bir rüya gördüğünüzde, rüyada olan her şeye, kimlerin orada olduğuna ve rüya sahnesinin nerede olduğuna dikkatlice bakarak rüyayı gözden geçirmeniz önemlidir. olur. Oradan, normalde insanlarla nasıl sosyalleştiğinizi ve rüyanın duygularının içinizde neyi tetiklediğini incelemenin zamanı geldi.

Rüya gördüğünüzde ve rüyanızda tanıdığınız insanları gördüğünüzde, onların nasıl davrandıklarını ve nasıl özelliklere sahip olduklarını hayal etmeye çalışın. Özelliklerini beğeniyor musunuz yoksa kibirli, gururlu veya otoriter olduklarını mı düşünüyorsunuz? Her ne anladıysan, bu senin bir gölge özelliğin. Rüyanın gerçekleştiği yer de çok önemlidir. Bir okul ortamında veya evde olduğunuzu hayal ediyorsanız, özellikle bir ev ise, rüyanın ne anlama geldiğini kontrol etmeye çalışın; Evdeyseniz, evinizde mi yoksa bir arkadaşınızda mı yoksa yabancı bir evde mi olduğunu kontrol edin. Çoğu durumda, rüya günlük yaşamınızda neler olup bittiğinin bir yansımasıdır.

Rüyanın ne anlama geldiğini nereden biliyorsun?

Unutulmamalıdır ki, rüyanın kendisini kullanmazsınız. Birine rüyanızı anlatırken, rüyanız sırasında algıladığınız görüntüleri tasvir etmeniz mümkün değildir. Ancak uykunuzda yaşadığınız deneyimi anlatmak için rüyanızı kelimelere dökmek kolaydır. Yani rüyanızdan bahsederken, uykunuzda algıladığınız rüya detaylarından bahsedersiniz. Detay olan yorum şekli rüyanın dili olarak bilinir. Bunu göz önünde bulundurarak, rüyanızda fark ettiğiniz görüntülerin nereden geldiği önemli değil; kaynağın beyindeki bir aktiviteden mi yoksa yatmadan önce yediğiniz yağlı bir pizzadan mı kaynaklandığı. Görüntülerden bir anlam çıkarmaya çalıştığınız herhangi bir girişim, psikolojik süreciniz hakkında önemli bir şey ortaya çıkarabilir.

Rüya yorumu çok bireyselleştirilmiş bir uygulamadır. Aynı sembolü paylaşabilen ancak hayatınızdaki koşullara bağlı olarak farklı anlamlara sahip rüyalar vardır. Rüya psikologlarına göre, soyulması boya olan bir ev, dış iyileştirme arzunuz olduğunu gösterebilir, ancak asıl iyileştirme size bağlıdır. Yanınızda bir rüya günlüğü tutmanız tavsiye edilir, böylece gelecekte bilinçaltınızın gidişatını ve vermeye çalıştığı mesajı anlayabilirsiniz.

Rüyaların tekrar ortaya çıkması ne anlama gelir??

Sürekli tekrar eden rüyalar ciddiye alınmalıdır çünkü bilinçaltınız size bir mesaj iletmeye çalışmaktadır. Goodin’in dediği gibi bir rüya psikoloğu; Tekrarlayan bir rüya, hayatınızda çözülmemiş bir şey olduğuna dair bir göstergedir. Bunu bir yere yazar ve rüyayı analiz etmeye çalışırsanız, sizi engelleyen psikolojik bir vahiy alabilirsiniz veya bir çatışma devam ediyor ve dikkat etmeniz gerekiyor.

Lucid rüya kötü mü?

Bilinçli rüya görmenin sağlığınız için kötü olduğunu hisseden insanlardan mısınız? Sık sık bu tür rüyalar gördüğünüzde deliriyor musunuz? Herhangi bir şekilde gerçeklikle bağlantınızı kaybetmenize neden olacak mı? Sen sadece berrak rüyanın etkileri üzerine kafa yoran pek çok kişi arasındasın. Ancak iyi haber şu ki, bu tür rüyalar görmenin uğursuz bir tarafı yok.

Lucid rüyanın kötü olduğuna dair herhangi bir kanıt var mı?

Birkaç araştırmacıya göre, herhangi bir akıl hastalığını berrak rüya görme eylemiyle ilişkilendirecek hiçbir kanıt yoktur. Esneklik, berrak rüya görmeyle bağlantılıdır. Berrak rüya görmenin, travmatik olaylar sırasında ve sonrasında istikrarı koruma yeteneği olduğu not edilmiştir. Klinik alanlarda, berrak rüya kabuslarla başa çıkmaya yardımcı olmak için kullanılır, bu nedenle psikologlar tarafından psikolojik büyümeyi teşvik eden ve aynı zamanda problem çözmenin yapılmasını mümkün kılan bir rüya olarak kabul edilir.

Öyleyse yukarıdakilerle, neden bazı insanlar hala berrak rüya görmenin kötü olduğuna inanıyor. Bunun nedeni, bazı gazetecilerin gerçekleri yanlış anlaması olabilir. Örneğin, Times dergisinde Bay Jared Loughner’ın bilinçli bir rüya gördüğünü anlatan bir makaleyi ele alalım; üzücü, dengesiz ve korku tacir bir gazetecilik eylemiydi. Korku daha derin olabilir ve doğal olarak berrak rüya görenlerden korkan insanlara ve bazı rüya psikologlarının insanları rahatsız eden metaforlarla manşetlere çıkmasına dayanabilir.

Lucid rüya bir akıl hastalığı mıdır?

Berrak rüya görmenin akıl hastalığına neden olduğu izlenimi nereden geldi? Daha fazlasını öğrenmeye hevesliyseniz, bilinçli rüya gören her iki kişinin de bazen bunama yaşadığını, normalde çevrenizdekiler tarafından öngörülemeyenleri görme belirtileri gösterdiğini gözlemleyeceksiniz. Normalde hipnogojik halüsinasyonlar olarak adlandırılan şeydir. Bunlar normalde uyanıkken ve uyurken görünen görüntülerdir. Akıl hastalığı ile yaşayan insanlar, uyarılma bozuklukları ile birlikte geldiği için berrak hipnagojik ile de karşılaşırlar. Uykunun başlangıcında bir şeyler gördüğünüzde, bu normalde kişi zihinsel bozukluklardan muzdarip olmadan önce ortaya çıkan şizofreninin erken bir belirtisidir. Hipnagojik, baştan beri kişiyi en kötüye hazırlayan bir semptom olarak görülmüştür; akıl hastalığı ve özellikle ailenizde hastalık geçmişi varsa.

Şimdi, insanların neden her zaman berrak rüya görmenin kötüye işaret olduğunu hissettiklerini anlıyorsunuz! Bunun nedeni, berrak rüya görenlerin, akıl hastalığı ile yaşayan insanlarla aynı şekilde hipnogojik halüsinasyonlar görmeleridir. Çoğu psikiyatristin, berrak rüyayı şizofreni belirtileri olarak yanlış teşhis etmeye devam etmesinin nedeni bu olabilir ve yine de bu, hiçbir hastalık öyküsü veya belirtisi olmayan sağlıklı yetişkinlerde görülen bir eylem durumudur.

Hezeyan halinde Lüsid Rüya Nedir?

Çoğu insanın lusid rüyayı kötü olarak algılamasının bir başka nedeni de psikiyatristlerin paranoid sanrılı hastaları uyku ve uyanıklık arasında var olan insanlar olarak kıyaslamasıdır. Son günlerde bu metafor, rüya görmenin deliryum olduğuna inanan araştırmacı Allen Hobson tarafından güçlendirilirken, Harvard’dan bir başka doktor olan Patrick McNamara, rüya görmenin, rüyadaki olumsuz içerik nedeniyle bir saldırganlık eylemi olduğuna inanıyor. Lucid rüyaların psikoza yol açabileceği kavramı da Patrick McNamara tarafından tartışıldı. Rüya görse de, bir sosyal saldırganlık bozukluğu ve uyanıkken halüsinasyonların beyin mekanizmalarımız tarafından kontrol edildiği ve benzerliğin burada sona erdiği düşünülmektedir. Bu, herhangi bir şekilde lüsid rüya görmenin deliliğe veya kötü ve anti-sosyal olarak algılanan herhangi bir davranışa yol açabileceğini ima etmek için kullanılmamalıdır.

Lucid rüyanın sonuçları nelerdir?

Berrak rüya gördüğünüzde, gerçeklikle bağlantınızı kaybettiğiniz hissine yol açar ve bu tür rüyaları görenlerin çoğunu endişelendiren de budur. Berrak bir rüya senaryosu, uyanıkmış gibi hissettiğiniz, ancak aynı zamanda rüya gördüğünüz yerdir. Bu hissin olmasının nedeni, ani bir uyanmanın berrak bir rüyayı takip etmesidir. Rüyalar aleminde olduğun bir sahnedensin ve birdenbire, uyanıksın ve gerçekte, yatağında, rüyayı çok gerçek gibi gösteriyorsun. Yataktan kalkana kadar, rüyanızın gerçek olduğu hissine sahip olacaksınız.

Berrak bir rüya endişe verici çünkü bunlar meydana geldiğinde yarı uykuda yarı uyanıksınız ve bu yüzden sizi deli hissettiriyorlar. Uyanık olup olmadığınızdan şüphe duyuyorsanız, rüya alemindesiniz demektir ve bu size uyandığınızda gerçekle temas halinde olmayabileceğinizi hissettirecektir. Ancak iyi haber şu ki, endişelenmenize gerek yok çünkü berrak rüya, uyandığınızda gerçeklikten kopacağınız anlamına gelmez.

Hastalık ve berrak rüya arasındaki bağlantı nedir?

Uyku apnesi, uykusuzluk ve narkolepsi bir şekilde berrak hipnagoji ile bağlantılıdır. Sıtma ve grip gibi yaygın hastalıklarla savaşırken, berrak rüya görme eğiliminiz yüksektir. Travma sonrası stres bozuklukları ve anksiyete bozuklukları da aşırı uyarılmaya neden olabilir ve karşılaşacağınız kabusların sayısını artırabilir ve bu, berrak rüyanızı hastalıkla ilişkilendirebileceğiniz zamandır.

Lucid rüya sizi daha aydın yapmaz ve bunun ne iyi ne kötü, sağlıksız veya sağlıklı olduğunu söyleyebilirim. Bilmeniz gereken tek şey, uykudayken veya diğer bilinçsizlik durumlarında doğal bir uyarılma ürünü olduğudur. Lüsid rüyayı dilediğiniz gibi uygulayabilir veya yanlış uygulayabilirsiniz. Birçok niyet veya amaç için. Birkaç araştırmacı tarafından berrak rüyayı incelemek, onun deliliğe iniş olarak sınıflandırılmasına yol açmadı. Rüyalarınızdan dolayı sıkıntılı hissediyorsanız, kaygı düzeyinizi azaltmanız ve normallik için yardım için bazı sosyal desteğe başvurmanız gerekir. İşte bu kadar millet. Size yardımcı olacak berrak rüya hakkında bazı önemli araştırmaları ele aldık. Nasıl geçtiğini bize bildirmeyi unutma!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Rüya Tabirleri için daha fazla

ruyada-yuzme-havuzu-gormek-gorseli

Rüyada Yüzme Havuzu Görmek

Rüyada yüzme havuzu görmek, bilinçaltımızın derinliklerinde gizli anlamlar ve semboller barındıran ilginç bir rüya türüdür. Bu rüyanın çeşitli yönleri, hayatımızla

ruyada-kano-gormek-gorseli

Rüyada Kano Görmek

Rüyalar, bilinçaltımızın derinliklerinden yüzeye çıkan mesajlarla doludur. Kano görmek de bu gizemli dünyada karşımıza çıkan ilginç bir semboldür. Rüyanızda kano

ruyada-kayak-gormek-gorseli

Rüyada Kayak Görmek

Rüyada kayak görmek, pek çok kişi için heyecan verici bir deneyimdir. Bu rüyanın gizemini çözerek, geleceğinize dair ipuçları elde edebilirsiniz.

ruyada-jetski-gormek-gorseli

Rüyada Jetski Görmek

Merhaba sevgili okurlar! Bugün sizlere, rüyalarımızın derinliklerinde serüvenlere çıkarken karşımıza çıkan bir heyecan kaynağından bahsedeceğim: jetski! Rüyada jetski görmek, ne

Sana Özel Rüya Yorumun

Üstelik

Ilk Alımda

ÜCRETSIZ

ILKUCRETSIZ

Koduyla!