Öğretmenler odasında, havlu görüyorum

ogretmenler-odasinda-havlu-gor

Rüya:

Öğretmenler odasında, havlu görüyorum. Bir öğretmen arkadaş elimdeki yeşil sabunu soruyor. Aşağı inerken bir arkadaş bir olaydan dolayı imalı laf demeye çalışırken duş almam gerektiğini söylüyorum. Abdestim var ama yok olarak algılanıyor. Duşa giriyorum eski kötü duş yerleri, fıskiyeler demirden paslı. Sonra okul bahçesinden uzak ağaçlıklı otların bulunduğu yerdeyim oralarda öğrencileri görüyorum okula gitmeleri için sesleniyorum. İki öğrenci resim yapmış onları görüyorum birinde mavi ve siyah dalgalı şekiller ve sağ üst köşede V şeklinde kırık iki şekil var. Diğer öğrencinin resminde kâğıdın sağ tarafına kendi resmini selfie fotosu çekinmiş gibi çizmiş sol tarafına ise yatmış twetty kuşu çizmiş. Sonra uyumuşum galiba bir odada kayık veya küvet gibi bir şeyin içinde(ama bunlar değil) 2 tane müdür arkadaş da yanımda, uyanıyorum yattığım yerde altımda elime çekirdek döküntüleri var elimi altıma götürdüğümde çekirdekleri buluyorum kimini çitliyorum kimini temizlemek anlamında yattığım yerden aşağı atıyorum kimisini yanımdaki arkadaşlara veriyorum yiyorlar. Sonra bu 2 müdür arkadaşla dışarıda yürüyoruz galiba yeni yağmur yağmış yerler ıslak veya sel olmuş gibi eski bir köprünün üstünden geçiyoruz bu eski köprü tarihi köprü değil eskimiş betonları çıkmış kimi yerleri delik ben selden olduğunu düşünüyorum o an. Köprüyü geçtikten sonra büyük bir altın tabağa kaba benzer nesne görüyorum hemen gidip alıyorum. Kap altından onu alıp hemen kazağın altından göbeğimin üstüne koyup saklıyorum. Biraz daha gidince küçük kare biçiminde altın paramı desem çeyrek altın mı desem küçük kare şeklinde altınları ben ve yanımdaki arkadaşlarla toplamaya başlıyoruz. Daha sonra lokanta gibi bir mekâna giriyoruz benim elim kazağımın altında göbeğin üstünde tuttuğum altın kabın üzerinde. Yemeğin olduğu yere gittiğimde orda yemek dağıtan kişi tahta kaşıkla patatesli yemeği uzatıyor bende adamın elindeki kaşığı almadan yemeği yemeye çalışıyorum. O anda fark ediyorum ki göbeğimde sakladığım altın kap yok oluyor. Yerime oturuyorum sağa sola bakıyorum kimin almış olabileceğini tahmin etmeye çalışıyorum ama hiç bir şey bulamıyorum. En son uyanacağım vakit şu söz aklımda kalıyor. Aklar ile Karalar ayrılmalıdır diyor birisi. Bu rüyayı hacet namazı kılıp yatmıştım ve sabah ezanında uyandığımda gördüm

Yorum:

  • İki sayısı: nezaket, denge, incelik, eşitlik ve ikilik. İki sayısı muhakemenin sessiz gücünü ve planlamanın gereksinimini yansıtır. İki bizim seçim yapabilmemizi işaret eder.
  • İki sayısının ruhani anlamı: diğerleriyle yapılan mübadele, ortaklıklar(hem uyum hem rekabette) ve haberleşme ele alır. İki bizi tereddütsüz olmaya teşvik eder.

Bu kişi ne istiyorsa isteğinde henüz netleşmemiş. Düşünceleri de çok karışık. Risk almaktan hoşlanmayan, her zaman doğruyu yapmaya çalışan biri. Maddiyatın kıymetini biliyor. Hatta fazla tutumlu diyebilirim. Rüyada iki sembolü çok fazla. Onun için sembolik anlamını ayrı olarak yazıyorum. Hatta rüya bile iki kısımdan oluşuyor.

Birinci Kısım:

Arzu ettiği şey hakkında niyetini sorguluyor. Kendisinin samimiyetinden emin olmadığı için abdestini yeniden alıyor. Bu arzusu her ne ise daha önce elinden kaçırmış. Bu ikinci fırsatı. Bahçedeki resim gösteren iki öğrenci sizin düşünceleriniz duygularınız. Kaçma uzaklaşma arzusundasınız. Sevgi ve destek eksikliği hissediyorsunuz. İki kez çok derin kalp kırıklığı yaşamışsınız. Kendinizle tanışma zamanı. Şanslısınız.

İkinci Kısım:

Uyuyup uyandıktan sonraki kısım. İsteği her ne ise bununla ilgili beklentilerinin tez zamanda sonuçlanabileceğini, başlangıçta dedikodu ve kötü sözlerin olabileceğini (kendisinin çekirdek çitleyip yanındakilere de vermesi buna kendisinin de sebep olduğunu) gösteriyor. Köprüden geçince altın tabak bulması yüksek mevki sahibi biriyle görüşme yapmaya, sevince ve feraha delalet eder. Kare şeklindeki altınlar; yakın zamanda iyi gelir sahibi olabileceğine delalet eder. Her şeyin yolunda gitmesi sizi korkutuyor. Her zaman en kötüsüne kendinizi hazırlıyorsunuz. Rüyada altın tabağı kaybetmeniz bu duygunuzu gösteriyor. Aklar ile karalar ayrılmalıdır sözü de size netleşmenizi söylüyor.

Özetle;

Rüyanızdan hayatınızdaki değişimlerin çok hızlı olabileceğini, ufak tefek maddi zararlarla da karşılaşabileceğiniz anlaşılıyor.

Rüya Yorumları için daha fazla

deniz-fenerinin-tepesinde-sons-3

Deniz Fenerinin Tepesinde: Sonsuz Okyanus Ve Renkli Balıklar

Bir deniz fenerinin tepesindeyim, etrafımda sonsuz bir okyanus var. Denizin üzerinde dans eden ışık hüzmesi, karanlıkta parlayan bir yolu aydınlatıyor. Renkli balıkların suyun üzerinde yüzen mozaik resmi, her biri farklı bir hikayeyi temsil ediyor gibi.

labirentteki-yasam-icsel-yolcu

Labirentteki Yaşam: İçsel Yolculukların Ve Hayatın Karışıklığının Yansıması

Bir labirentin içindeyim, her dönemeçte farklı bir tarih dönemine ait eserlerle karşılaşıyorum. Eski Mısır hiyeroglifleri, Yunan heykelleri, Osmanlı minyatürleri… Her adımda zaman içinde bir yolculuk yapıyorum. Sonunda labirentin merkezine ulaştığımda, tüm zamanların bilgilerini içeren bir kitap buluyorum ve her sayfası, dünyanın farklı bir sırrını açığa çıkarıyor.

Sana Özel Rüya Yorumun

Üstelik

Ilk Alımda

ÜCRETSIZ

ILKUCRETSIZ

Koduyla!